İşte bu şekilde birbirinin tekrarı olan sunucularda ayağa kaldırılmış birden fazla uygulama occasion’ının gelen istek yoğunluğunu paylaşarak yükü dengelemesine Load Balancing denmektedir.
Yük dengeleyiciler siteye gelen trafiği rastgele dağıtabildiği gibi belirli durumlar için çeşitli yük dengeleme algoritmalarından en uygun olanını uygulayarak da yük dengeleme işlemini gerçekleştirebilirler.
AWS’de veya şirket içinde barındırılan herhangi bir uygulamanın yükünü, hedef olarak uygulama arka uçlarının IP adreslerini kullanarak dengeleyebilirsiniz. Bu sayede, herhangi bir IP adresinde ve bir bulut sunucusundaki herhangi bir arabirimde barındırılan bir uygulama arka ucunun yükü dengelenebilir. Aynı bulut sunucusunda barındırılan her uygulama, ilişkili bir güvenlik grubuna sahip olabilir ve aynı bağlantı noktasını kullanabilir.
Cloud LB -> Cloud Load Balancerlar, dünyanın her yerinde edge pop sunucuları ve sınırsız scaling imkanı sağlar. Ayrıca operasyonel bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
“n kadar kullanıcı için uygundur ve destek veriyoruz. Fazlasını da dengeleyebilir lakin herhangi bir sorun yaşadvertisementığınızda destek veremeyiz
Yük dengeleme verilen hizmetlerde yükü azaltır ve bu sayede kullanıcı deneyimi daima yüksek tutulmuş olur. Sitenizde oluşabilecek trafik yoğunluğunu sıkıştırarak kullanıcılara en iyi hizmeti vermeye yardımcı olur.
Instrument’larıdır. Ayrıca Ocelot kütüphanesinin de kendine ait bir load balancing hizmeti mevcuttur. Bizler sonraki içeriklerimizde hem NGINX’de hem de Ocelot kütüphanesinde load balancing işleminin nasıl gerçekleştirildiğini ayrı ayrı ele alıyor olacağız.
Bu bölümde yük dengeleyicinin aşağıdaki bileşenlerini nasıl oluşturabileceğiniz ve yapılandırabileceğiniz açıklanmaktadır:
Yükün tek bir get more info sunucuda toplanmasını engelleyerek dağıtılmasını sağlar. Load balancerın yaptığı şey; trafiği kullanıcı ve sunucular arasında paylaştırmaktır.
Her bir Yük Dengeleyici, shopper cihazları ile arka backend sunucuları arasında konumlanır ve gelen istekleri yerine getirebilecek herhangi bir sunucuya dağıtır.
Hashing yöntemleriyle, gelen pakette yer alan bir veri karmasına dayalı bir biçimde kararlara varılır. Bunun içerisinde, kaynağı oluşturan ya da hedeflenen IP adresi, bağlantı noktası numarası, URL ya da alan advertisementı gibi alıcı pakette yer alan bağlantı ve başlık bilgileri vardır.
Load balancer, World wide web server’larınızdaki yükü azaltarak kullanıcı deneyimini iyileştirmek için trafiği optimize edebilir. Ayrıca aşağıdaki listedekileri de yapmanıza propertyımcı olur:
İster donanımsal ister yazılımsal olsun veya herhangi bir algoritma kullanımına bakılmaksızın, bir yük dengeleyici, tek bir sunucunun aşırı çalışıp daha sonra erişilemez hale gelmemesini sağlamak için kaynak havuzundaki farklı web sunucularına trafiği dağıtır.
Trafik dağıtımını optimize etmek için yaygın olarak çeşitli yük dengeleme algoritmaları kullanılır; her bir algoritma belirli gereksinimlere ve kullanım durumlarına uygundur. Yaygın olarak kullanılan algoritmalardan bazıları şunlardır: